Za otroke

Velikokrat slišim, da se kdo začne ukvarjati s pisanjem pesmi za otroke zato, ker ima rad otroke. Ob tem se mi vedno porajata dve podvprašanji. Kdo za vraga pa ne mara otrok? In pa – je za pisanje otroških pesmi res dovolj, da imamo radi otroke?

Sam sem mnenja, da ni in da morajo biti skladbe na nek način zanimive tudi odraslim. Miselnost, da je za otroke hitro dovolj dobro, se mi zdi do mladih skrajno podcenjujoča. Vedno stremim k temu, da ima vsaka moja pesem idejo oz. sporočilo, zato nastajajo dolgo in premišljeno. Upam, da boste v njih prepoznali seme, ki bo bogato obrodilo in jih udomačili, da bodo z vami vedno na vseh vaših poteh. 

Otroške pesmi

Otroške pesmi
Spoštovana kokoš
Učna ura
Hermelinja kronika
Smradko Bruh
Srečko
Za devetimi gorami
Trije dobri možje
Straško strahec
Podganja uspavanka
Modrin

Utrinki

Izvedba nastopa Tomaža Hostnika je bila resnično osupljiva! Njegova sposobnost, da otrokom pričara nasmeh na obraz in jih zabava, je izjemna.

Andreja Š.

Tomaževa energija na odru je nalezljiva, vsi smo uživali v vsakem trenutku predstave.

Matej R.

Tomaže spretnosti izvajanja so bile vrhunske, izvedba izjemno zabavna, interaktivna in izobraževalna hkrati. Otroci so se zabavali, smejali in aktivno sodelovali v nastopu.

Polona F.

Skupaj z vami smo doživeli pravo čarobno popotovanje, polno smeha, radovednosti in navdušenja. Še dolgo boste otrokom ostali v  spominu.

Ana P.

Tomaž Hostnik je kantavtor, pripovedovalec, pesnik in vizualni umetnik. Napisal je več kot sto skladb v slovenskem jeziku, kar vključuje celoten opus zasedb Vudlenderji, Drajnarjuva vampa, Hostnik pa Krečič, glasbo za otroke, film, gledališče, itd. Za svoje ustvarjanje je na 14. mednarodnem festivalu kantavtorstva (Kantfest) prejel zlato kanto, na Popevki 2019 in 2021 nagradi za najboljše besedilo, leta 2023 pa zmagal na Festivalu slovenskega šansona, kjer je prejel tudi nagrado za najboljšo glasbo.

Marca 2018 je končal magistrski študij klavirja na univerzi Antona Brucknerja v Linzu. Kot pianist, pesnik in šansonjer redno koncertira tako doma kot v tujini, v Glasbeni šoli Škofja Loka pa se intenzivno udejstvuje kot pedagog, katerega učenci na tekmovanjih posegajo po najvišjih nagradah.